Alfalfa - lucerna
Az Alfalfa - lucerna jelentős mennyiségű szeres növényi kalciumot tartamaz, melynek beépüléséhez szükséges vivőanyagok épp a megfelelő arányban találhatók meg. Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot, fogazatot.
A szervezet emésztőrendszerére lúgosító hatást gyakorol.
Értékes összetevői a béta karotin, B6 -, C-, D-, E-, K- és U- vitamin, valamint a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, mely eddigi ismereteink szerint a lucernán kívül igen kevés növényben lelhető fel.
A lucerna kitűnő rostforrás. Rendszeres használatával székrekedési problémákat lehet kiküszöbölni. Szerves vastartalma tökéletesen felszívódik.
A lucerna magas klorofill-tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben.
Az Alfalfa - lucerna összetételénél fogva segítheti helyreállítani testünk sav-bázis egyensúlyát, ezáltal elősegíti szervezetünk a regeneráló és öngyógyító folyamatainak a beindítását.
A Alfalfa - lucerna értékes rostforrás, tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyet a föld feletti részek. Ezen komponenseinek köszönhető a szervezet erősítésében, roborálásában való felhasználása.
Az Alfalfa - lucerna alkalmazási területei:
· segít leoldani az érfalakról a rárakódott káros koleszterint
· optimálisan befolyásolja a vércukorszintet
· enyhíti szervezetünkben lévő gyulladásokat
· javítja a kötőszövetek rugalmasságát
· vemhesség alatt hasznos
· magas a B12-vitamin és K-vitamin tartalma vérszegénységre
· méregtelenítő hatású
· általános roboráló, vitalizáló hatású
A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, és minden élelem atyjának (al-fal-fa) nevezték el.
Összetétel: 100% lucerna
Adagolás: napi 1,25g /5 tskg