TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Minden sikeres megrendelés után, hűségpontokat írunk jóva regisztrált megrendelőinknek! ---> klikk ide <---

Blog

10 legjobb mód arra, hogy kedvenced egészséges legyen!

Állattáp
Állattáp
2021.11.04 19:00
10 legjobb mód arra, hogy kedvenced egészséges legyen!

Ezeknek a tippeknek segítségével formában tarthatod házikedvencedet, hogy még kiegyensúlyozottabb életet élhessen veled családod részeként.

  1. Megfelelő táplálkozás. A megfelelő mennyiségű és típusú eledel etetése segít kedvencednek egészséges testsúlyának megőrzésében, ami az egyik legjobb módja az elhízással összefüggő betegségek megelőzésének és élettartamának meghosszabbításának. Fontos meggyőződni arról is, hogy kedvenced elegendő mennyiségű friss vizet kap-e, és ügyelni arra, hogy mennyi finomságot adsz neki: a legtöbb állatorvos azt javasolja, hogy kedvenced napi kalóriájának legfeljebb 10%-át tegye ki. Állatorvosod szakszerű tanácsadást nyújthat egy konzultáció keretében.

Hipoallergén jutalomfalatok, Hipoallergén eledelek kutyáknak, Hipoallergén eledelek macskáknak, Súlykontroll

  1. Testmozgás. A rendszeres séták, túrázások, úszás segítségével kedvenced fizikailag aktív és fitt maradhat. De ne feledkezzünk meg a mentális egészségről sem! A játékok biztosítása, a finomságok elrejtése, az akadálypályák építése és az új trükkök gyakorlása mind felkeltik kutyád vagy macskád érdeklődését és elköteleződését. Módosíthatjuk a sétálási rutinját is, felfedezhetünk új eddig ismeretlen területeket.
  2. Rendszeres ellenőrzések. Az éves rutinvizsgálat  a legjobb lehetőséget kínálja állatorvosodnak, hogy különféle egészségügyi szűréseket végezzen, amelyek a betegségek korai felismeréséhez és a súlyos betegségek figyelmeztető jeleinek észleléséhez vezethetnek. A lepedék és a fogkő lerakódásának eltávolítása is javasolható.
  3. Megelőző gyógyszerek. A megelőző intézkedések megtétele együtt jár a rendszeres állatorvosi ellenőrzésekkel. A megelőző gyógyszerek megóvhatják kedvencedet olyan nemkívánatos egészségügyi problémáktól, mint a szívférgesség, a bolhákkal kapcsolatos betegségek és a kullancsok által terjesztett betegségek. Ezenkívül kedvenced rendszeres fogápolása és a rágcsálás is segít megelőzni a fogágybetegséget, amely súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

Kiegészítők

  1. Ápolás. Ez azt jelenti, hogy házi kedvenced körmeit időszakosan le kell nyírni, szőrét hetente néhányszor meg kell fésülni, szokás szerint fürdetni kell. Az ápolás jó módja annak, hogy figyelemmel kísérd kedvenced bundájában vagy bőrében bekövetkező változásokat, például a korpásodást, a kopasz foltokat vagy a száraz bőrt. Ideális alkalom az aggodalomra okot adó csomók és dudorok ellenőrzésére. Kérdezd meg állatorvosod, hogy megtaláld kedvenced számára a legjobb ápolási protokollt.

Kozmetikumok

  1. Szeretet. Ha erős köteléket alakul ki házikedvenceddel, az mindkettőtöknek jó. Az ölelkezés, simogatás, hasdörzsölés, sőt még a bunda fésülése is nagyszerű módja annak, hogy megmutasd kedvencednek szereteted. Ez nemcsak az érzelmi kapcsolatot erősíti kedvenceddel, hanem elősegíti a pozitív interakcióit más állatokkal és emberekkel.
  2. Szocializáció. Az Amerikai Állatkórházak Szövetsége szerint „A korai szocializáció (kutyáknál) és a különböző embereknek és helyzeteknek való megfelelő kitettség fiatal korban csökkenti az antiszociális vagy félelmetesen agresszív viselkedések valószínűségét felnőttként.” A kölyökkutya vagy cica fejlődési évei (néhány hetestől körülbelül 16-18 hetes korig) a legkritikusabb időszak a szocializáció szempontjából. Győződj meg arról, hogy elegendő emberrel és állattal érintkezik, nem csak a korai hónapokban, hanem egész életük során. Néhány lehetőség közé tartozik a család és a barátok meglátogatása, kirándulás a kutyaparkba, sportolás sétálás a környéken, erdőben, tavak, folyók környékén.
  3. Ivartalanítás/ivartalanítás. Számos előnnyel járhat, megelőzhet bizonyos rákos megbetegedéseket, meghosszabbíthatja kedvenced várható élettartamát. Csökkentheti a hímek agresszív viselkedését, a nőstényeknél pedig a ciklusukkal összefüggő esetleges nemkívánatos viselkedéseket.
  4. Tudd, mi a „normális”. Változott kedvenced viselkedése a közelmúltban? A szokásosnál jobban vakarózik? Többet vagy kevesebbet eszik, mint általában? A normától való eltérések aggodalomra adhatnak okot, és egy mögöttes problémát jelezhetnek. Ha a szokottól eltérő viselkedést észlelsz kutyádon vagy macskádon, hívd fel állatorvosodat, hogy ellenőrizze, szükséges-e további vizsgálat.
  5. Kisállatok biztonsága. Számos módja van kedvenced biztonságának megőrzésére például az azonosító címkékkel ellátott nyakörvek,  mikrochipek, pórázok. Fontos az otthon biztosítása, hogy mentes legyen a kockázatoktól és az esetleges mérgező anyagok elérhetetlenségéről.

A fenti tippekkel együtt képes leszel arra, hogy szőrös barátod boldog és egészséges legyen, veled maradva még sok éven át! Az allatap.hu csapata elkötelezett kedvenceink egészégének megőrzésében. Kínálatunkban számos prémium minőségű táp, immunerősítők, ápolószerek, kiegészítők, tartozékok megtalálhatóak. Várjuk az érdeklődő Gazdikat! ????

Az allattap.hu csapata