TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

A kutyák alvási helyzete sokat elárul!

Állattáp
Állattáp
2021.11.30 19:07
A kutyák alvási helyzete sokat elárul!

A kutyák alvási helyzete sokat elárul személyiségükről és egészségükről!

 

A kutyák alvási pozíciója, rángatózásuk vagy mozgásuk, valamint az alvással töltött idő sokat elárul arról, hogyan érzik magukat. Természetesen, ha bármi szokatlant vagy eltérőt észlelsz kutyád alvási viselkedésében, fordulj állatorvosához ellenőrzésre. Figyeld meg, hogy a kutyád milyen testhelyzetben alszik leggyakrabban. Kedvenc alvási pozíciója változhat attól függően, hogy hol szundikál, ki közelében alszik, vagy ha valamilyen módon érzi magát. Sérülések vagy fájdalmak is megváltoztathatják a kutya alvási pozícióját.

1. Oldalon alvás

Az oldalukon alvó kutyának biztonságban és kényelmesen kell éreznie magát, mivel szabadon hagyja a létfontosságú szerveket. Azok a kutyák, akik ezt a pozíciót részesítik előnyben, meglehetősen könnyedek és nyugodtak vagy olyan személy közelében alszanak, akit ismernek. Ebben a helyzetben a végtagjaik szabadon mozoghatnak alvás közben is, így több rángást, lábrúgást láthatsz az oldalukon fekvő kutya részéről.

2. Összegömbölyödve

A kutyák nagyon gyakori pozíciója alvás közben az, hogy orrtól farokig összegömbölyödnek . Ezen pozíció védi a létfontosságú szerveket, segít megőrizni a meleget, és megkönnyíti a gyors felkelést. Azt gondolhatod, hogy egy kutya, aki ebben a helyzetben alszik, kényelmetlenül érzi magát, de ez nem feltétlenül igaz. Őszi és téli hónapokban, amikor az idő hűvös egyszerűen csak jobb érzés számukra ebben a helyzetben aludni.

3. Kiterült pocak

Gyakran látod ezt a pozíciót olyan kölyökkutyáknál, akiknek sokat kell szunyókálniuk, de egy pillanat alatt készen akarnak állni arra, hogy felugorjanak és játszanak.
Azok a kutyák, akik ebben a helyzetben alszanak, még szunyókálás közben sem akarnak elszalasztani egy esélyt, hogy akcióban legyenek.

4. Háton, mancsok fenn a levegőben

A nyári hónapokban gyakori a szabad hassal való alvás mert segít a kutyának lehűlni a melegebb napokon. Mivel a has körül vékonyabb a szőr, és a mancsok tartják a verejtékmirigyeket, ezeknek a területeknek a szabaddá tétele nagyszerű módja annak, hogy legyőzze a hőt. Ez egy olyan pozíció is, amely azt jelzi, hogy a kutya nagyon bizalmas, sérülékenyen hagyja a legérzékenyebb területeit megnehezítve a gyors lábraállást.

5. Háttal vagy összebújva

A kutyusod kötődik, és azt mutatja, hogy közel akar kerülni hozzád vagy szőrös testvéreihez. Az így alvó kutya nagyon szeretőnek és ragaszkodónak érzi magát.

Az alvás mennyisége

A kutyák sokkal többet alszanak, mint az emberek, átlagosan napi tizenkét-tizennégy óra alvásra van szükségük. A nagytestű kutyák általában hosszabb ideig szunyókálnak, mint a kisebbek, és a kölyökkutyáknak körülbelül napi 18-19 órát kell aludniuk, általában minden néhány óra alvás után csupán egy órát ébrednek fel.
Házikedvenceink életében az aktív mozgás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is létfontosságú. Találd meg az egyensúlyt az aktív élet és a pihenés között kedvenced számára.

Az allattap.hu csapata segítségedre lehet ebben. Várjuk az érdeklődő Gazdikat!